Sinsenkrysset med potetmos og dehydrerte tomater

Bilde av pølsen sinsenkrysset med potetmos og dehydrerte tomater
4 porsjoner

Ingredienser

Ingredienser
~ 2 pakker Sinsenkrysset (salsicciapølse)
~ 600g skrelte mandelpoteter
~ 300g smør
~ 400g tomater
~ 6 ss olivenolje
~ 2 ss eplesidereddik
~ Noen blader basilikum
~ ½ rødløk
~ Hvitløk

Fremgangsmåte

Pølsekveilen stekes i en varm stekepanne med smør, hvitløk og urter. Når den begynner å få fin farge, skrur du ned temperaturen og snur pølsa over på den andre siden og steker ferdig. Stek ca. 3 minutter på hver side.
Potetene kokes møre i vann uten salt. Hell av vannet og rør inn smøret, gjerne med visp. Mosen smakes til med salt og pepper.
Tomatene deles i to og bakes i ovn på 100 grader til de har mistet halve vekta. Det tar 2-3 timer. Dryss over salt og pepper. Bland sammen tomater, finhakket rødløk, basilikum, eddik og olivenolje.

Foto: Bjørn Harry Schønhaug/Mat fra Norge

Produkter

Del oppskriften på: