Pølsetopping spesial / pølsefest

Ingredienser

~
SALSA OG AGURK:
– 1 tomat
– ¼ agurk
– ½ rødløk
– ½ rød paprika
– ¼ ts hakket rød chili
– 1ss limesaft
– 1 fedd hviløk
– Salt, pepper og fersk koriander.

Finhakk alle grønnsakene og bland sammen. Smak til med salt, chili, hvit-løk, limesaft og koriander.

~
SYLTET RØDLØK:
– 500g snittet rødløk
– ½ dl sitronsaft
– ½ dl hvitvinseddik
– 1dl sukker
– 2 laurbærblader
– 5 pepperkorn

Sitron, eddik og sukker kokes opp med pepper og laurbær. Rødløken kommes i glass og laken helles over. Trekker på kjøl over natten.

~
AVOKADOKREM:
– 3 stk avocado
– 1 stk hvitløksfed
– 1 spsk limesaft
– ½ tsk salt

Alle ingrdienser blendes i foodprosessor eller med stav-mikser til glatt konsistens. Smakes til med mer limesaft og salt.

~
MANGOSALSA:
– 500g mango i tern
– 1 finhakket rød chili
– 1 bdt snittet vårløk
– 1 tsk sesamolje
– 1 tsk salt
– 1 tsk limesaft
– Koriander

Bland forsiktig sammen ingrediensene, toppes med koriander.

~
REKESALAT:
– 500g reker
– 0,5 dl majones
– 0,5 dl rømme
– 1 spsk sitronsaft
– 2 spsk hakket dill
– 2 spsk finhakket rødløk
– Salt og pepper

Alle ingredienser blandes, smakes til med salt, pepper og sitron etter smak.

~
POTETSALAT:
– 500g kokt potet i tern
– 100g små epletern
– 50g finkuttet vårløk
– 2 dl majones
– 2 dl rømme
– 1 dl melk
– 1 spsk sitronsaft
– 1 spsk hakket persille
– 1 spsk hakket estragon
– Salt og pepper.

Alt ingredienser blandes godt og smakes til med salt, pepper og sitron.

Fremgangsmåte

Se fremgangsmåte i ingredienslista.

Produkter

Del oppskriften på: