Pizza med vulkan og sinsenkrysset

2 porsjoner

Ingredienser

Pizzadeig:
(Kan bruke ferdig pizzadeig om ønskelig)
~ 1 kg hvetemel
~ 10 g fersk gjær
~ 20 g salt
~ 50 g olivenolje
~ 600 g kaldt vann.

Hvit saus:
(Kan også bruke klassisk tomatsaus)
~ 1 boks creme fraiche
~ 2 fedd hvitløk
~ 1 god kvast timian
~ Salt
~ Pepper

Topping:
~ Jalsberg ost
~ Cherrytomater
~ Paprika i ringer
~ 1 pakke Sinsenkrysset (salsicciapølse), klemt ut til små kjøttboller. Kan også bruke Lambertseter (lammepølse) og Ring 1 (fransk landpølse).
~ 100 g Vulkan (chorizopølse) i tynne skiver

Fremgangsmåte

Pizzadeig: Bland mel, salt og gjær i kjøkkenmaskin og ha i olje og vann. Kjør på lav hastighet i 20 minutter, så høy hastighet i 10 minutter. La deigen heve i ca 2 timer før du kjevler ut pizza¬bunner.

Hvit saus: Bland ingrediensene sammen og kok opp på lav varme, ta av plata og la den stå til deigen er klar.

Topping: Fordel saus utover på bunnene og strø på ost før du har på resten av toppingen. Stek pizzaen midt i ovnen på 240 °C i forvarmet ovn til osten er gyllen (ca 12-¬15 min). Tid vil avhenge av ovnen din. La hvile i to minutter før du serverer med basilikum og olivenolje på toppen.

Produkter

Del oppskriften på: