HVEM ER METERVARE?

Kortreist mat i storbyen

Kortreist mat i
storbyen

KVALITET FRA ENDE TIL ANNEN

Kortreist mat i storbyen

Metervare ble etablert i 2013. Det var Tommy Østhagen (kokk, soppsanker, fisker, pølsemaker og nysgjerrigper) som savnet gode håndverkspølser som smakte kjøtt, og tok saken i egne hender. Våre pølseprodukter er komponert fullstendig fra bunnen av i eget pølsemakeri.

I dag holdes Metervare i gang av en liten og kompetent gjeng på 14 dedikerte medarbeidere, hvor 9 er inne i fabrikken og resten av oss er i salg, administrasjon og vår daglige leder som er både her og der. Hos oss er det 8 ansatte med fagbrev innen matfag, av disse er det 4 pølsemakere og 2 kokker. Legger vi til våre 3 lærlinger, begynner vi å få mye kompetanse inn på våre få kvadratmeter på Sinsen i Oslo.

HVA OG HVORFOR

Vår visjon

Målet vårt er å lage verdens beste pølser, derfor har alle pølsene våre høyt kjøttinnhold, og er laget med mest mulig lokale, ferske og naturlige ingredienser. Det skal smake av kjøtt og urter. Vi røker på den gamle måten, med ekte bøkeflis. Vi kverner, speker, koker, snurrer og pakker, alt i eget hus. Våre kokker og pølsemakere velger ut de beste råvarene og eksperimenterer kontinuerlig med nye krydder og urter. Vi brenner hel pepper omsorgsfullt som kaffebønner, bare for å få smaken akkurat dit vi vil ha den. Smaken og aromaen sitter i detaljene.

Alle liker pølse, og vi ønsker å tilby folket kvalitetsprodukter de kan nyte med god samvittighet til både hverdag og fest.

EN LÆREBEDRIFT

Fremtidas pølsemakere

I 2018 ble vi en lærebedrift, da vi så et kritisk behov for å sikre at vi har pølsemakere i årene fremover. Det er fortsatt en jobb å gjøre her til lands når det gjelder å rekruttere unge til yrket, derfor reiser vi mye rundt til skoler for å informere elever på matfag om at dette fortsatt er en mulig karrierevei. I Metervare har vi i dag 4 pølsemakere med fagbrev, hvor 2 av dem har hatt læretida si hos oss, mens vi har 3 som har læretida si hos oss pr. dags dato.

UNIK SMAK

Spesialitetmerket

Flere av våre varer har blitt tildelt Spesialitetmerket, offisielt merke for utvalgt lokalmat, som utdeles av fagjuryen i Stiftelsen Norsk Mat. Merkeordningen oppstod i 2001 på initiativ av Landbruks- og matdepartementet. Vi er stolte over at pølsene Urtegata, Lambertseter, Sinsenkrysset, Ring 1 og Kikut, spekepølsene våre Sotahjørnet og Inkognito, samt begge våre egne leverposteier fin og grov kan smykke seg med merket.