Ofte stilte spørsmål

Bruker dere norske råvarer?
Vi prøver å bruke mest mulig norske råvarer. Alt av kjøtt vi tar inn er fra norske dyr. Det er kun råstoffer vi ikke får tak i her til lands som importeres. Det er da snakk om alt av krydder som blir brukt i produktene våre, rapsolje og sennepsfrø, samt naturtarmer som ingen driver med i Norge. Tarmene er stort sett importert fra Kina, mens olje, sennepsfrø og krydderet er hentet fra flere verdenshjørner, «der hvor peppern gror».
 
 
Hvordan forholder bedriften seg til dyrevelferd?
Vi i Metervare er som alle opptatt av god dyrevelferd. Det som kommer frem i media av dårlig dyrevelferd hos norske grisebønder gjør også sterkt inntrykk på oss. At slike ting kommer frem i lyset gjør heldigvis at det blir mulig og nødvendig å rydde opp i avvik i næringen.
Som en liten bedrift/ fabrikk har vi pr, dags dato ikke mulighet til å ta inn hele dyr til slakt eller store stykningsdeler. Vi tar hovedsakelig inn kjøtt fra Axel Andersen, samt noe fra Fatland, Fatland Jæren.
I Norge har vi et apparat som skal sørge for oppfølging av bøndene og at god dyrevelferd ivaretas. Metervare er avhengig av at slakteriene og mattilsynet følger opp produsentene sine nøye, slik at de blant annet kan stoppe produsenter som driver med dårlig dyrevelferd.
 
 
Hvorfor bruker dere ikke økologiske råvarer?
Økologiske kjøtt og råvarer er foreløpig ganske utilgjengelig, så vi ville først og fremst ikke fått tak i nok råstoff til vår produksjon. Utilgjengeligheten gjør i tillegg at økologiske råvarer er svært fordyrende. Dette ville nærsagt ha doblet prisen på sluttproduktene våre, og gjort det umulig for oss å levere det vi gjør i dag. Det er allikevel viktig for oss å få sagt at vi har stort fokus på å lage rene varer som smaker av det det er.
 
 
Hvorfor har pølsene deres ulik form og lengde?
Pølsene våre lages med naturlig tarm fra får og svin. Naturlig tarm har forskjellig størrelse fra tarm til tarm og dette gjør at størrelsen på pølsene varierer. Tarmen fra forskjellige dyreslag (får og svin) er også forskjellig i bredden, som gjør at formen på pølsene blir ulik.
 
 
Hvorfor lager dere ikke glutenfri leverpostei?
Leverposteiene våre er de eneste produktene vi har som inneholder hvetemel. Grunnen til at det blir brukt er at vi ikke har kommet frem med en oppskrift vi har sagt oss fornøyd med uten mel. Vi ønsker kun å levere de beste produktene som lar seg gjøre, så det tar litt tid å få en god nok variant, som kommer seg godkjent gjennom vårt strenge dommerpanel. Det vil nok komme en glutenfri variant fra oss, men når er litt vanskelig å si. Utviklingsprosessen pågår.